Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Átadták az M25-ös autóút északi szakaszát

2018.11.07. 12:36

Szerdán átadták az Egert az M3-as autópályával összekötő M25-ös autóút északi ütemét Nagytálya közelében. A szakasz építése májusban kezdődött. 

A több ütemben épülő M25-ös autóút 2020 elejére készül el, ezáltal Eger is bekapcsolódik a gyorsforgalmi úthálózatba. A 19 kilométernyi új nyomvonalú 2x2 sávos út épül, közvetlen csatlakozással az M3-as sztrádához, csomópontokkal és egy új szakasszal, Andornaktálya elkerülő útjával. Az andornaktályai elkerülő út kivitelezése, valamint a 252-es számú főút rekonstrukciója májusban megkezdődhet, ennek az ütemnek a kivitelezése nettó 5,4 milliárd forintba kerül.

M25-ös autóút északi ütemét (zöld színnel jelölve) adták át
M25-ös autóút északi ütemét (zöld színnel jelölve) adták át
Fotó: Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az átadón elmondta: Magyarország gyorsforgalmi törzshálózata öt éven belül szinte teljesen kiépüla sztrádák hossza a jelenlegi 1400-ról a következő évtized első felére "jócskán 2000 kilométer fölé nő", a teljes gyorsforgalmi és főút-hálózat a nemzetközi folyosókba kapcsolódó, európai színvonalú közlekedési feltételeket nyújt majd.

A jórészt már folyamatban lévő beruházások eredményeként 7 megyeszékhely több mint 400 ezer, valamint vonzáskörzetük mintegy 665 ezer lakójának közlekedési helyzete javul ugrásszerűen - tette hozzá. Emlékeztetett: a következő években Eger mellett magasszintű közúti kapcsolatot kap Békéscsaba, Kaposvár, Salgótarján, Sopron, Szolnok és Zalaegerszeg is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?