Árpád
-2 °C
3 °C

Hétfőtől érkezik a nyugdíjprémium

2018.11.12. 13:22

Megkezdődött az idei nyugdíjprémiumok kifizetése, így aki bankszámlára kapja azt, annak hétfőn már megérkezik az összeg a számlájára - számolt be az MTI a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfői sajtótájékoztatója alapján.

Novák Katalin hozzátette: a nyugdíjprémiumok postai kézbesítése - együtt a havi ellátással - csütörtöktől kezdődik és folyamatos lesz a hónap végéig.

Az államtitkár kiemelte, a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően az idei év a második, amikor nyugdíjprémiumot tud fizetni a kormány, és a mostani összeg magasabb, mint a tavaly kifizetett. Novák Katalin elmondta, mindenki, aki nyugdíjat vagy nyugdíjszerű ellátást kap, részesül az átlagosan 18 ezer forintos nyugdíjprémiumban, így 2,5 millió ember juthat plusz pénzhez. 

Fontos azonban kiemelni, hogy csak azok számíthatnak maximális prémiumra, akiknek eléri a nyugdíja a 80 ezer forintot. Akinek alacsonyabb a nyugdíja, az kevesebbet kap év végén. A maximális összeg 18 ezer forint körül lesz.

Tavaly 24 milliárd, idén 33 milliárd forinttal terheli a költségvetést a nyugdíjprémiumok kifizetése.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?