Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Hiba volt, elnézést kérünk, mondta az Alza a leértékelve is normál áras kávéfőzőről

2018.11.16. 15:22

Frissítés: Péntek este, cikkünk megjelenése után az Alza az alábbi közleményt küldte szerkesztőségünknek: A cikkükben megírt De’Longhi kávéfőző ár kapcsán ezúton szeretnénk jelezni, hogy sajnos hibásan szerepelt a termék alapára honlapunkon, az valójában 49.990.- Ft, a Black Friday-akció keretében kínált kedvezményes ára pedig 39.990.- Ft. Az Alza mintegy 2500 terméket szerepeltet Black Friday kínálatában Európa-szerte, sajnos ezúttal ennél a terméknél helytelen adat szerepelt a magyar honlapon, a hibát javítottuk. A hibáért és az esetleges kellemetlenségért elnézést kérünk ügyfeleinktől!

Korábban írtuk:

Megszoktuk már, hogy a boltok igencsak etikátlan húzásokat engednek meg maguknak a fekete pénteki vásárlóőrület meglovagolása céljából, de ez az olvasónk, János által észrevett átverés az átlagosnál is pofátlanabbnak tűnik:

az Alza webshopjában egy olyan kávéfőzőt árulnak kivételes árengedménnyel 39 990 forintért, ami akció nélkül, vagy minimális akcióval is ennyibe, vagy akár kevesebbe kerül más boltokban.

Forrás: Alza.hu
Forrás: Alza.hu

Mutatjuk az egyik árösszehasonlító oldal által kidobott, véletlenszerűen kiválasztott boltot, ahol a termék elvileg 5 százalékos kedvezménnyel kapható olcsóbban, mint az Alzánál:

kv2.PNG

Az Alza - amely ellen már így is GVH-vizsgálat folyik pont a black friday kapcsán – tehát azt állítja, hogy a szerkezet ára eredetileg 92 520 forint, ami közel két és félszerese a rendes piaci árnak. 

Tanulság ismét: ne dőljenek be a gyanúsan nagynak látszó árengedményeknek, nézzenek körül, tájékozódjanak a reális árról vásárlás előtt.