Egy térképre rakta a kormány, hogy miket terveznek az országban

2018.11.22. 08:56 Módosítva: 2018.11.22. 09:40

Az egész országra vonatkozó, térképes mellékletekkel ellátott, átfogó területrendezési tervet nyújtott be a parlamentnek Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Így néz ki például az egész ország szerkezeti terve, ez a budapesti agglomeráció terve,ez pedig a Balatoné. A javaslat nagyrészt már ismert terveket fésül össze, célja az indoklás szerint, hogy az ország egészére, valamint egyes kiemelt térségekre meghatározza a térségi területfelhasználás feltételeit, a műszaki infrastruktúra-hálózatok összehangolt térbeli rendjét.

"Az előterjesztés a területrendezés korszakváltó megújítására vonatkozik, azaz az országos, valamint a Budapesti Agglomeráció és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területrendezési terveinek új tervezési rendszerben, egy időben történő felülvizsgálatát és elfogadását célozza" - írják.

A képre kattintva megtekintheti az eredeti PDF fájlt
A képre kattintva megtekintheti az eredeti PDF fájlt
Fotó: parlament.hu

Gulyás Gergely szerint az előterjesztés óriási vívmánya a különböző tervezési szinteken is egységes, a települési önkormányzatok által használt, nagyítható, az ingatlan-nyilvántartási térképet alaptérképként használó tervlapok rendszere, melyek teljesen átjárhatóvá teszik a terület- és településrendezés rendszerét.