Árpád
-2 °C
3 °C

Egy térképre rakta a kormány, hogy miket terveznek az országban

2018.11.22. 08:56 Módosítva: 2018-11-22 09:40:29

Az egész országra vonatkozó, térképes mellékletekkel ellátott, átfogó területrendezési tervet nyújtott be a parlamentnek Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Így néz ki például az egész ország szerkezeti terve, ez a budapesti agglomeráció terve,ez pedig a Balatoné. A javaslat nagyrészt már ismert terveket fésül össze, célja az indoklás szerint, hogy az ország egészére, valamint egyes kiemelt térségekre meghatározza a térségi területfelhasználás feltételeit, a műszaki infrastruktúra-hálózatok összehangolt térbeli rendjét.

"Az előterjesztés a területrendezés korszakváltó megújítására vonatkozik, azaz az országos, valamint a Budapesti Agglomeráció és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területrendezési terveinek új tervezési rendszerben, egy időben történő felülvizsgálatát és elfogadását célozza" - írják.

A képre kattintva megtekintheti az eredeti PDF fájlt
A képre kattintva megtekintheti az eredeti PDF fájlt
Fotó: parlament.hu

Gulyás Gergely szerint az előterjesztés óriási vívmánya a különböző tervezési szinteken is egységes, a települési önkormányzatok által használt, nagyítható, az ingatlan-nyilvántartási térképet alaptérképként használó tervlapok rendszere, melyek teljesen átjárhatóvá teszik a terület- és településrendezés rendszerét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?