Árpád
-2 °C
3 °C

Zuschlag pihenhet, de a Google-t és a Facebookot még mindig üldözi a NAV

2018.11.26. 11:57

13,4 milliárd forintnyi adóval és 14,4 milliárd jogkövetkezménnyel tartozik 49 cég és 44 magánszemély, derül ki a Napi.hu negyedéves NAV-jelentést feldolgozó írásából. Az átlagos tartozás 144 millió forint, ami növekedést jelent az előző negyedév 133 milliójához képest.

Az adósok listáját a Rolling Visual System Kft. vezeti – 1,4 milliárd hiánnyal és 1,8 milliárd jogkövetkezménnyel –, a társaság már 2015 óta eljárás alatt van.

A NAV negyedéves kimutatásában 2654 magánszemélynek és 1519 gazdálkodó szervezetnek van el nem évülő adótartozása. A listán szerepel több tucat orvos, ügyvéd és Magyarországra bejelentett külföldi állampolgár. A híres „tartozók” közül lekerült a listáról Zuschlag János, azonban még így is sok ismert arc maradt a felsorolásban –többek között Kocsor Zsolt „Kozso”, a Bróker Marcsi néven elhíresült D. Sándorné és a börtönbüntetését töltő Portik Tamás.

Továbbra is listázva vannak a Google és a Facebook írországi cégei is, a két techipari óriás még két éve került a hírekbe, mivel a reklámadó szabályai alapján regisztrálniuk kellene a magyar adóhatóságnál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?