16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Hamis luxustermékekkel buktak le Baranyában

2018.12.18. 08:53

Hamis divattermékekkel kereskedett egy baranyai páros. a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy szállítmány kicsomagolásakor érték tetten őket - derül ki a NAV közleményéből.

A hatalmas mennyiség még a nyomozókat is megdöbbentette, a titkos üzletként működő raktárban több mint ezer luxushamisítványra bukkantak, amit a bűnözők „eredeti” áron, sokmilliós haszonnal értékesítettek.

Az elkövetők egy szűk törzsvásárlói körnek kínálták a Törökországból beszerzett hamis ruhákat. A vevőket a lerobbant raktárépületben egy titkos, exkluzív kialakítású bemutatóterem várta, ahol telefonos bejelentkezés után válogathattak a luxusholmik másolatai között. A kereskedők a többszázezres eladásokat feketén bonyolították, bevételeik után semmilyen adót nem fizettek, az üzletben még pénztárgép sem volt.

A NAV nyomozói lefoglaltak mintegy 1200 ruhadarabot. A felsőkategóriás olasz és francia divatmárkákat utánzó termékek már az előzetes szakértői vélemény szerint is a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok. Az elkövetők a hamis márkajelzéssel ellátott alsó- és felsőruházaton túl számos kiegészítőt, öveket, sálakat és táskákat is árultak. A kereskedőknél nem volt olyan dokumentum, amely igazolta volna a termékek származását, illetve a márkavédett termékek forgalmazásához szükséges védjegyjogosulti hozzájárulást.

A büntetőeljárást a NAV jelentős értékre elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése bűntett miatt indította meg. Az okozott kár az előzetes becslések alapján elérheti a hamis ruházati termékek kereskedelmében kiugrónak számító tízmillió forintot.  • Tippek
  • Hírek