Kitették Zsiday Roy cégét az MNB alapítványának várbeli épületéből

5K8A0345
2018.12.28. 15:05

Többszörös szerződésszegésre hivatkozva december közepén azonnali hatállyal kitették a Magyar Nemzeti Bank alapítványának Budai Várbeli épületéből Zsidai Roy cégét – írja a 24.hu.

A Pallas Athéné Domus Sapientiae (PADS) Alapítvány Szentháromság téri doktori iskolájáról a 24.hu pénteken írta meg, hogy az ott lebonyolított hangos karácsonyi bulik miatt kétszer is kihívták a szomszédok a rendőrséget, és a buliknak a rendőrök vetettek véget.

A lap cikkére a PADS alapítvány nevében a vagyonkezelést végző cég reagált: az Optima Befektetési Zrt. azt írta a lapnak, hogy az alapítvány és a Zsidai Roy cége között létrejött bérleti szerződést a cég több pontos is megsértette, ezért az alapítvány december 11-én szerződést bontott, és ezt követően Zsiday cége kiköltözött a jegybank alapítványának épületéből. A lakók eddig erről nem kaptak tájékoztatást.

Az Optima szerint az MNB-alapítványok több alkalommal egyeztettek a szomszédos épületek lakóival, és mind a felújítás, mind az üzemeltetés során figyelembe vették a lakók kéréseit, igényeit. A lakók ezt nem egészen így látták, és az átadás után a szellőztető berendezések magas zajszintjére és a szellőtetőből áradó konyhai olajszagra hivatkozva megfellebbezték az épület használatba vételi engedélyét.

A Bistro 1786 étterem az Úri utcai kiülős rész mellett a PADA-épület üvegtetővel lefedett belső udvarát foglalta el,  az ingatlan Mátyás templom felőli oldalán található helyiségben pedig Zsidayék Budapest Mokka Cafe&Deli néven egy kisebb kávézót alakítottak ki. Ezek közül már csak a kávézó üzemel.

(Borítókép: Németh Sz. Péter / Index)