Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Mindenki társadalombiztosítási ügyintéző akar lenni

2019.03.06. 10:10

Ismét a társadalombiztosítási ügyintéző a legnépszerűbb OKJ-s képzés - derült ki a Perfekt Zrt. kutatásából. Az éves adatok alapján összeállított rangsorban továbbra is a pénzügyi képzések dominálnak, 2018-ban ugyanakkor sokan jelentkeztek sportedző-, targoncavezető-, valamint emelőgépkezelő képzésekre is.

A 2018-as toplista

 1. Társadalombiztosítási ügyintéző
 2. Bérügyintéző
 3. Pénzügyi-számviteli ügyintéző
 4. Vállalkozási mérlegképes könyvelő
 5. Targoncavezető
 6. Sportedző
 7. Emelőgépkezelő (kivéve targonca)
 8. Államháztartási mérlegképes könyvelő
 9. IFRS mérlegképes könyvelő
 10. Pénztárkezelő és valutapénztáros

A Perfekt Zrt. közleménye szerint a 2018-as toplista alátámasztja azt az előrejelzést, amely szerint várhatóan a pénzügyi, szállítmányozási szolgáltatások terén jelentősen növekvő munkaerőigény mutatkozik 2030-ig. Így a listán szereplő képzések népszerűsége a következő évekre is borítékolható – tették hozzá. Az előző évi listavezetőtől, a bérügyintéző képzéstől 2018-ban visszavette vezető szerepét a társadalombiztosítási ügyintéző képzés. A társadalombiztosítási ügyintéző, valamint a bérügyintéző képzés vezető szerepét magyarázza, hogy a munkaerőpiacon erős igény mutatkozik ezen képesítések együttes megszerzésére, ugyanis a két munkakör egyre inkább összeolvad.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat! • Vennék
 • Hírek