Bernát, Felícia
EUR 383,32 Ft
USD 362,44 Ft
8 °C
30 °C

600 millióval drágábban fogják felújítani a washingtoni nagykövetséget

2019.03.08. 15:03

4,4 milliárd forintra drágul a washingtoni magyar nagykövetség felújításának költsége – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőben (TED) pénteken megjelent hirdetményből. A korábbi 3,8 milliárd az indoklás szerint olyan körülmények miatt drágul több mint 600 millió forinttal, amelyet „a kellő gondossággal eljáró ajánlatkérő nem láthatott előre”, írja a Magyar Hang.

A felújítási munkát a Mega-Logistic Beruházási és Üzemeltetési Zrt. végzi. A cég a 2010-es választásokat követően több nagykövetség felújítása környékén is felbukkant: 2010-ben a strasbourgi, 2011 decemberében a ljubljanai, a bukaresti, a madridi és a moszkvai magyar kirendeltségeken dolgozhattak. Alexander Graham Bell egykori házát a magyar állam 6,5 millió dollárért, tehát nagyjából 4,4 milliárd forintért vette meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek