Bizonytalan az Audi TT jövője

2019.03.11. 14:51 Módosítva: 2019.03.11. 14:52

Rosszul teljesít a sportautó-szegmens, ezért kérdés, meddig gyártják még a győri Audiban is gyártott Audi TT-t – derül ki az Autocar sutóipari szakportál cikkéből.

A cég ikonikus sportkocsimodelljét a jövőben egy másik modell helyettesítheti az ügyvezető igazgató, Bram Schot szavai szerint. Schot egész pontosan azt mondta a TT jövőjét firtató kérdésre: "Ez egy nagyon jó kérdés. Azt hiszem, van jövője egy Audi-ikonnak, de nem tudom, hogy ez a TT lesz-e. Vérzik a szívem ettől a kérdéstől. Van néhány ötletünk, ami helyettesíthetné a TT-t, bár nem közvetlenül." Autóipari pletykák szerint egy sportos, kupészerű kocsi válthatja majd a sportos modellt a kínálatban. 

Az autóipari trendekhez való felzárkózás nagy befektetéseket igényel a gyártóktól, és ez áldozatokkal is jár, az Audinál például az elmúlt időszakban 27 százalékkal vágták vissza a termékskála komplexitását, így kevesebb variáció érhető el a modellekből. 

Az Audi TT eltűnésére azért még nem mostanában lehet számítani, a modell legfrissebb változata, ami jövő hónapban kerülhet a kereskedésekben, 2022-ig biztosan forgalmazásban marad.