7,8 milliárd dollárt buktak az amerikaiak Trump vámháborúin

2019.03.15. 21:29

Egy az Egyesült Államok vezető egyetemeinek tudósai által jegyzett tanulmány szerint 7,8 milliárd dollár GDP kiesést okozott Trump kereskedelmi háborúja 2018-ban, számolt be a Reuters. Az elemzés szerint Trump intézkedéseinek hála rövidtávon az adott országokból 31,5 százalékkal csökkent az import és 11 százalékkal csökkent az export az USA-ba. 

Trump büszkén vállalja a "vámember" nevet, ugyanis védővámokkal segítené az amerikai gazdaságot, valamint megkérdőjelezett számos szabadkereskedelmi megállapodást. Az amerikai elnök egyik nagy csatája Kínával volt, utóbbi huzavonát az EU is megérezte. A tanulmány szerint egyébként a vámháborúkat pont az erősen republikánus területek dolgozói sínylették meg a legjobban. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla