Mészárosék építészcége tervezi a felcsúti általános iskola épületét

2019.03.21. 15:47

232,5 millió forintért fogja elvégezni a Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. a felcsúti Endresz György Általános Iskola engedélyezési tervdokumentációjának felülvizsgálatát és továbbtervezését kivitelezési tervdokumentációvá – írja a Hvg.hu a közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményre hivatkozva.

A Fejér Tervező és Mérnökiroda a Fejér-B.Á.L. Zrt. Építő és Szolgáltató Zrt. leányvállalata. A tízmilliárdos forgalmat bonyolító cég nevében található három betű a gyerekek kezdőbetűjére, vagyis Mészáros Beatrixra, Homlok-Mészáros Ágnesre és ifjabb Mészáros Lőrincre utal. Február elején a gyerekek ellenszavazat nélkül bevették édesapjukat a százmilliókat fialó üzletbe.

A közbeszerzésen verseny nem volt, ugyanis csak a Mészáros-gyerekek cégét hívták meg a tenderre arra hivatkozva, hogy „kizárólagos jogok védelme" miatt csak ők képesek elvégezni a munkát. A kormány 2018 elején döntött arról, hogy új épületet kap a felcsúti általános iskola, a projekt a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű minősítést is megkapta.