Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Paks 2: módosítanák a határidőket

2019.03.21. 10:02

Módosítanák a Paks 2 projekt határidőit – erről Kaderják Péter, energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár beszélt szerdán a parlamentben, írja az MTI.

Az Országgyűlés az atomenergiáról szóló törvény és a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló előterjesztésről szóló vitán Kaderják elmondta, a javaslat felülvizsgálja az ügyintézési határidőket az Országos Atomenergia Hivatal egyes eljárásaiban, valamint a tűzvédelmi szakhatósági eljárások esetén.

Ez nem csak a határidők meghosszabbítását jelenti, ugyanis egyes engedélyezési eljárások esetén a hatályos rendelkezéseknél rövidebb ügyintézési határidőt állapít meg a javaslat.

Elmondta: a tűzvédelemi szakhatósági eljárásokkal kapcsolatban az ügyintézési határidők módosításán túl a javaslat azt kezdeményezi, hogy az új atomerőművi blokkokkal kapcsolatos beruházás esetén tűzvédelmi szakhatóságként ne a katasztrófavédelem helyi szervezete, hanem a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága járjon el.

Kitért arra is, hogy a javaslat az Országos Atomenergia Hivatal eljárásában nagyszámú ügyfél esetén ismét lehetőséget ad a hirdetményi úton történő kapcsolattartásra. Az előterjesztés emellett részletszabályokat és technikai pontosításokat tartalmaz.