Illatanyaggyártó multi nyit szolgáltató központot Ferencvárosban

2019.04.02. 12:17

Budapestre telepíti globális pénzügyi szolgáltató központját az International Flavours & Fragrances (IFF) – közölte az amerikai vállalat beruházását bejelentő keddi sajtótájékoztatón a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, írja az MTI.

Szijjártó Péter bejelentette, hogy az íz- és illatanyagok gyártásában piacvezető IFF személyenként 4 ezer eurós (nagyjából 1,3 millió forint) képzési támogatást kaphat a beruházásához.

Rich O'Leary, az IFF pénzügyi vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón közölte, hogy a vállalat hosszú távra tervez Magyarországon, hiszen Budapesten költséghatékony és üzletbarát környezetet talált. A befektetés során figyelembe vették a fejlett infrastruktúrát és a jól képzett munkaerőt is.

A New York-i székhelyű vállalat teljes pénzügyi koordinációját ellátó budapesti központ várhatóan több mint 100 munkavállalót foglalkoztat. A tervezett munkavállalói létszámot várhatóan az év végére érik el, a körülbelül 50 fővel működő magyarországi központ még ebben a hónapban elkezdi az új jelentkezők keresését. Az IFF világszerte több mint 37 országban van jelen.

Bácskai János, az IFF-központot befogadó Ferencváros polgármestere (Fidesz) többek között a nemzetközi vállalatok beruházásainak tulajdonítja, hogy a kerület ipari központból szolgáltatói központtá alakulhatott az elmúlt években.