Komposztálható táskákat árul a Spar

2019.04.02. 16:00

Több Sparban lesznek elérhetőek a hulladéküveg-gyűjtő szigetek és csökken a szórólapok súlya is az áruházlánc boltjaiban – derül ki a Spar közleményéből.

A Spar idén több intézkedéssel is a környezeti fenntarthatóság javítását célozta meg:

  • a műanyag hőszigetelős táskákat is olyan R-PET mélyhűtőtáskákkal váltják ki, amik újrahasznosított PET-palackokból készülnek, a műanyag szalagfüles bevásárlótáskákból pedig olyanokat árulnak, amiket kizárólag biológiailag lebomló anyagokból előállítanak elő.
  • Lebomló, komposztálható szalagfüles táskákat, valamint további PP- és R-PET-típusú, környezetbarát táskákat vezetnek be, és már újrahasználható polyester táskákkal is találkozhatnak a vevők a zöldség-gyümölcs részlegen.
  • A friss tojást idén már kizárólag papírcsomagolásban árulják.
  • A vállalat emellett tervezi az összehajtható kartondobozok áruházi alkalmazását is.

A Spar és Interspar áruházakban öt éve működik az üveghulladék-gyűjtés, és évről évre nő is a vásárlók által leadott mennyiség: tavaly 640 tonna üveghulladékot hagytak a vásárlók a Spar szelektív szigetein. A házhoz érkező szelektív gyűjtés miatt az üveg gyűjtőszigetek száma csökken, ezért figyelembe véve a növekvő fogyasztói igényt a Spar kiterjesztette a hulladéküveg-gyűjtő szolgáltatását.

A vásárlók nem csak a betétdíjas üvegeiket, hanem az egyszer használatos üveghulladékaikat is leadhatják az üzletekben kihelyezett szelektív hulladékgyűjtőkbe.