Késik a Suzuki Vitarák kiszállítása

1018757
2019.05.06. 14:28 Módosítva: 2019.05.06. 15:45

Suzukis körökben terjed a közösségi médiában, hogy hetek óta késések vannak a Suzuki Vitarák kiszállításában. Egy olvasónk szerint a kereskedők nem tudnak semmi konkrétumot mondani, megkérdeztük a Suzukit a dologgal kapcsolatban, amelynek illetékesei a következő választ adták:

A jelenlegi rövidtávú lassulást két tényező okozza: az egyik a hazai és nemzetközi megnövekedett kereslet, a másik pedig egy alkatrész ellátási probléma, s mindez együttesen eredményezi a Vitara modellek szállítási határidejének átmeneti megnövekedését.

A vállalat folyamatosan dolgozik a nehézségek elhárításán, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy vásárlóinkat ismét a tőlünk megszokott, a hazai piacon az egyik legrövidebb szállítási határidővel szolgáljuk ki.

Olvasóink jelezték, hogy tudtukkal a már kész járműveket sem szállítják ki, ami némileg ellentmond annak, hogy alkatrész hiány okozza a késlekedést. 

A Vitara nemcsak a Suzuki egyik legnépszerűbb modellje, de az egyik legtöbbet vásárolt új autó is Magyarországon, jellemzően élen szokott végezni az eladási statisztikákban. A DataHouse statisztikái szerint a modellből a 2018-as év folyamán 11 127 darabot regisztráltak.