Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-3 °C
2 °C

A Balaton-parti házak szinte már megfizethetetlenek, és további drágulás jön

2019.05.27. 09:13

Tovább emelkednek az árak a hagyományos üdülőövezetekben, a Balaton-parti nyaralók a nyár végéig akár nyolc-tíz százalékkal is drágulhatna, a következő 1,5-2 évben pedig akár további 20-25 százalékot is nőhetnek az árak, írja a Magyar Hírlap. A leginkább keresettek még mindig a társasházi nyaralók a Balatonnál.

Nem állt meg még az árak emelkedése a Balatonnál, így minél előbb vásárol valaki, annál jobban jár, nyilatkozta a lapnak Krausz Gábor, a Balla Ingatlan siófoki irodájának szakmai vezetője. A legkeresettebbek még mindig a társasházi nyaralók, amelyek ára az elmúlt évben átlagosan húsz százalékkal nőtt.

Az ingatlanközvetítő szerint annak, aki nyaralót keres a Balatonnál, és első körben azt tapasztalja, hogy a part közeli ingatlanok ára már megfizethetetlen, érdemes a víztől kicsit távolabb, a főút másik oldalán keresgélnie, mert az itt található ingatlanok árait érte el legkésőbb az előző évek árváltozása. Ezeken a területeken harminc-negyven millióért lehet találni az említett részeken önálló házakat, de ha valaki egy telket vásárol, és arra egy könnyűszerkezetes házat épít, az is kijön harmincmillió forint körüli összegből. A telekhez 8-10 millióért hozzájuthat, míg egy hatvan négyzetméteres épület kihozható 21-22 millió forintból. Ráadásul ezeknél év végéig vagy akár tavaszig ötszázalékos áfával lehet még számolni.