Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Jelképes összegért adja majd a zacskóit a német Aldi

2019.06.11. 20:16

Lecseréli a pékárúhoz, zöldségekhez és gyümölcsökhöz használható műanyag zacskóit az Aldi szupermarketlánc a német boltjaiban, és 2019 nyarától kezdve egy, a környezetet kevésbé károsító zacskót fog adni, 1 eurocentes jelképes összegért, írja a Yahoo.

Az Aldi bevásárlókocsijai Németországban.
Az Aldi bevásárlókocsijai Németországban.
Fotó: Tobias Schwarz / AFP

Az eddig zacskók gyártásánál kőolajat használtak, de az új variáció a nádcukor feldolgozásának egyik melléktermék lesz az összetevője, jelentette be a cég.

A vevők sokkal kevesebb műanyag szatyrot vesznek, amióta az Aldi pénzt kér értük, de a zacskók felhasználása csak nagyon keveset változott a német kormány szerint.

"A számok azt mutatják, hogy az ár miatt átgondolják a döntést a vásárlók" - nyilatkozta Kristina Bell az Aldi csoporttól.

A cég próbaszerűen be fogja vezetni a lebomló, és papírból készült zacskókat az angol boltjainál is. Az Aldi több mint 10 000 üzletet üzemeltet világszerte, ebből 4000 Németországban található. Magyarországon több mint 130 üzlete van a cégnek. Az Aldi hálózata a kilencedik legnagyobb forgalmat bonyolító bolthálózat az országban.