Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jelképes összegért adja majd a zacskóit a német Aldi

2019.06.11. 20:16

Lecseréli a pékárúhoz, zöldségekhez és gyümölcsökhöz használható műanyag zacskóit az Aldi szupermarketlánc a német boltjaiban, és 2019 nyarától kezdve egy, a környezetet kevésbé károsító zacskót fog adni, 1 eurocentes jelképes összegért, írja a Yahoo.

Az Aldi bevásárlókocsijai Németországban.
Az Aldi bevásárlókocsijai Németországban.
Fotó: Tobias Schwarz / AFP

Az eddig zacskók gyártásánál kőolajat használtak, de az új variáció a nádcukor feldolgozásának egyik melléktermék lesz az összetevője, jelentette be a cég.

A vevők sokkal kevesebb műanyag szatyrot vesznek, amióta az Aldi pénzt kér értük, de a zacskók felhasználása csak nagyon keveset változott a német kormány szerint.

"A számok azt mutatják, hogy az ár miatt átgondolják a döntést a vásárlók" - nyilatkozta Kristina Bell az Aldi csoporttól.

A cég próbaszerűen be fogja vezetni a lebomló, és papírból készült zacskókat az angol boltjainál is. Az Aldi több mint 10 000 üzletet üzemeltet világszerte, ebből 4000 Németországban található. Magyarországon több mint 130 üzlete van a cégnek. Az Aldi hálózata a kilencedik legnagyobb forgalmat bonyolító bolthálózat az országban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!