Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C

Mennyire fizet jól az online póker? És a szennyvíztelep-kezelés?

2019.06.12. 05:03 Módosítva: 2019.06.12. 12:38

Módszertan

A kérdőívvel nem arra törekedtünk, hogy reprezentatív adatokat nyerjünk ki egy-egy szakmára vonatkozóan. Ez már csak azért sem lett volna lehetséges, mert egy ember fizetése a munkakörén kívül sok más tényezőtől függ, pont ezeket az egyedi jellemzőket szedtük össze a kérdések segítségével.

Így a kérdésekben nem valamiféle átlag, hanem egy adott, ténylegesen létező ember fizetése a helyes válasz. Ez nem jelenti azt, hogy ne kereshetne valaki többet vagy kevesebbet akár nagyon hasonló paraméterekkel, de a szélsőséges adatokat azért kiszűrjük a többi, ugyanabból az iparágból beérkezett választ felhasználva. Ha valaki olyan fizetést írt be, ami számottevően eltér a többi hasonló jellemzőkkel bíró kitöltőétől, az nem kerül be a kvízbe.

Nálunk mindig szerdán jönnek a fizetések, legalábbis a Nettólottó tippjátékunkban biztosan. Konkrét példákon keresztül tudhatja meg, hogy bizonyos munkakörökben mekkora fizetést visznek haza az emberek Magyarországon. 2018 végén megjelent kérdőívünket több mint 46 ezren töltötték ki, ezekből a válaszokból válogattunk most is.

Jövőhéten megtippelheti egy szabadulószoba játékvezető és egy gyógypedikűrös jövedelmét is.