Ákos, Bátor
0 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Érdekli a dél-koreaiakat Budapest, de nagy számban törlik a hajós programokat

2019.06.19. 06:32

A három héttel ezelőtti dunai hajóbalesetet követő viszonylagos megtorpanás után folyamatosan érkeznek a koreai vendégek, bár nagy számban törlik a városnézős hajókirándulós programjaikat, mondta Flesch Tamás, a Magyar Nemzetnek. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint Budapest változatlanul kedvelt a dél-koreai, illetve ázsiai turisták körében a szállodák tapasztalata alapján.

Számára úgy tűnik, hogy csupán közvetlenül a Hableány sétahajó balesete utáni napokban torpant meg az ázsiai küldőország lendülete, ahonnan az elmúlt időszakban éves viszonylatban 43 százalékkal nőtt a Magyarországra utazó turisták száma. A baleset utáni napokban elenyésző számban érkeztek lemondások a budapesti szobafoglalásokra, mostanra ez viszont egyáltalán nem jellemző. 

Véleménye szerint azt ugyanakkor nem lehet megjósolni, hogy a tragikus események, ha enyhén is, de mennyiben fékezhetik a dél-koreai küldőpiac növekedését 2019-ben. Ennek eddig elenyésző hatásait érzékelték a magyar szolgáltatók. Szerinte a dunai hajós városnéző utazások piacát várhatóan nem rázza meg mélyen a dél-koreai turisták elmaradása erre a szezonra, mert más országok utazói továbbra is megtöltik a kirándulóhajókat.

A szállodaszövetség elnöke a nyári szezonra érkezett előfoglalások alapján arra számít, hogy az idén is rekordév lehet a turizmusban. Budapestre a szállodák vendégeinek nyolcvan százaléka Európából érkezik, de a jövőben egyre meghatározóbb ázsiai beutazó turizmus is ígéretes bővülést mutat - írja az MTI a lap alapján.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport