Összes magyarországi üzletét bezárja a Charles Vögele

2019.07.31. 15:15

Legkésőbb augusztus végéig minden hazai üzletét bezárja a Charles Vögele Hungaria Kereskedelmi Kft. – írja a Világgazdaság. A svájci hátterű ruhaüzletlánc már korábban bezárta a többi európai országban lévő boltjait. 

Charles Vögele-nek 2017 végén 27 üzlete volt Magyarországon, amelyekben 194 fő dolgozott. A gazdasági lap szerint a magyar leányvállalat 2017-ben még 7,2 milliárd forintos nettó árbevételt könyvelt el, ami viszont több mint százmillió forinttal elmaradt az egy évvel korábbi teljesítményétől, a cég profitja pedig 76,4 millió pluszról 53 milliós mínuszba váltott. 

Viszont alapvetően nem ezért, hanem a svájci anyavállalat miatt kell bezárni a boltokat: a Sempione Fashion csődbe ment, csődeljárás indult ellene, ami miatt fizetési moratórium alá került, majd felszámolási eljárást is kilátásba helyeztek ellene. Ezenkívül a Charles Vögele ausztriai cége is csődbe ment, amellyel össze volt fonódva a magyar vállalat, ez pedig ellehetetlenítette a magyar cég működését. 

A tervek szerint a boltokat nem egyszerre, hanem lépcsőzetesen számolják fel. Kiss Judit HR-menedzser a Világgazdaságnak azt nyilatkozta, hogy igyekeznek a lehető legtöbb helyen új bérlőknek átadni a területet és a munkavállalókat

(Címlapkép: Charles Vögele Hungária Kft. facebook)