A csőd ellenére életben marad a Szarvasi márka

2019.09.02. 09:41 Módosítva: 2019.09.02. 09:59

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. külső befektető bevonásával elérte, hogy folytatódhasson a Szarvasi kávéfőző gyártása. Az újonnan létrejött Szarvasi Háztartásigép Kft. célja, hogy „életben tartsa a Szarvasi márkanevet és megújítsa a kávéfőzőgyártást” – derül ki a Szarvasi Háztartásigép Kft. közleményéből.

A felszámolás alatt lévő Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. célja korábban is a hagyományos kávéfőző gyártásának megújítása volt, azonban a Vasipari lámpagyártási tevékenységében kialakult nehézségek mellett erre már nem maradt lehetősége és tőkéje a múltban. 

A hagyományos kávéfőző gyártása azonban a jelek szerint folytatódhat, a Szarvasi Háztartásigép Kft. – együttműködve a gyártást végző Deerplast Kft.-vel és a Vasipari néhány korábbi alkatrész beszállítójával – újraszervezte a gyártási folyamatot. A Szarvasi Háztartásigép Kft. együttműködő partnerével együtt 58, korábbi Vasipari-dolgozónak biztosít munkahelyet.

Takács Zoltán, a Szarvasi Háztartásigép Kft. ügyvezetőjének célja a gyártási folyamat stabilizálása, a termékpaletta megújítása. A társaság éves szinten nagyságrendileg 100 000 kávéfőző eladásával tervez.

A Szarvasi Háztartásigép Kft. jelenleg hat típusú kávéfőzőgépet gyártat és forgalmaz harminc különböző színben. A termékek megvásárolhatók a kereskedelmi hálózatokban, a kávéfőzőgépek ott vannak többek között a Spar, Tesco, Euronics, Auchan, Metro polcain, a legtöbb magyarországi műszaki üzletben, valamint e-kereskedés weboldalain. A Szarvasi Háztartásigép Kft. szerződött partnereinél ellátja a garanciális szolgáltatást, az új termékekre vonatkozó gyártói garancia esetében pedig a Deerplast Kft. jár el a vásárlók irányában.  • Tippek
  • Hírek