Újabb rekordot döntöttek a Horvátországba utazó magyarok

2019.09.09. 17:45 Módosítva: 2019.09.09. 18:44

A tavalyi rekordévhez képest idén még több magyar turista utazott Horvátországba, szeptember 1-jén átlépte a 3 milliót a vendégéjszakák száma – írja az MTI.

A korábbi közlések szerint tavaly összesen 620 ezer magyar turista kereste fel Horvátországot, ahol több mint 3 millió vendégéjszakát töltött. Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti igazgatója elmondta: tavaly még csak szeptember 10-én haladta meg a 3 milliót a vendégéjszakák száma, most ez már szeptember 1-jén megtörtént.

K EPA20130628086
Fotó: MTI / EPA

Az idei év első 8 hónapjában több mint 566 ezer magyar turista kereste fel Horvátországot, számuk 3,2 százalékkal haladja meg a 2018-as hasonló időszak adatát. A vendégéjszakák száma augusztus utolsó napján 2 százalékkal növekedve meghaladta a 2,944 milliót. A napi adatokat mutató horvát E-visitor rendszer alapján csak augusztusban megközelítette a 227 ezret a Horvátországban pihenő magyar vendégek száma, ami 10 százalékkal több a tavaly augusztusi számnál. Az 1,302 milliót is meghaladó magyar vendégéjszakák esetében 7 százalékos az augusztusi növekedés a múlt év hasonló adatához viszonyítva.

A magyarok körében továbbra is legnépszerűbb a Kvarner-öböl térsége, ahol augusztusban 11 százalékkal nőtt a létszámuk és 9 százalékkal a vendégéjszakáik száma a tavalyihoz képest. A legtöbb magyar vendégéjszakát pedig Vir, Crikvenica, Rovinj, Medulin, Rab, Vodice és Zára (Zadar) esetében regisztrálták.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla