Tekla
5 °C
19 °C

Száműzi a műanyag játékokat a gyerekmenüből a Burger King

2019.09.19. 10:51

Egy testvérpár petícióját követően eltávolít minden műanyag mütyürt a gyerekmenüiből a Burger King, írja a Sky News. A műanyag kis játékok elhagyása a Burger King becslései szerint 

320 tonnával fogja csökkenteni a cég éves hulladékmennyiségét. 

A műanyagot helyette új játszósarkok, éttermi berendezéselemek, például interaktív tálcák gyártására fogják felhasználni. A döntés a cég szerint összhangban van azzal a tervükkel, hogy csökkentsék az általuk megtermelt műanyaghulladékot, de a 9 éves Ella és a 7 éves Caitlin McEwan petíciója adta meg a végső löketet az elhatározáshoz. A change.org-on indított kezdeményezést félmillió ember írta alá.

Hasonló lépésre készül a McDonald’s is, ők jövőhónaptól lehetőséget adnak rá, hogy a műanyag játékok helyett gyümölcsöket kérjenek a vásárlók a gyerekmenük mellé. 

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.