Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Az IKEA év végére már több energiát termel, mint amennyit elfogyaszt

2019.09.23. 10:03

Az IKEA a saját energiaszükségleteit már idén kitermeli zöldenergiával, de a fejlesztésekkel nem állnak le, más cégeknek is adnának klímabarát energiát, írja a Hvg.hu a Reuters alapján. A cég azt is megígérte, hogy 2025-re a lakossági hazsnálatra szánt napelemeket már az összes áruházukban meg lehet majd vásárolni.

Az Ingka Holding (korábban IKEA Group), az IKEA anyacégének vezetői azt nyilatkozták, hogy a lakberendezési cég még az idei évben eléri, hogy több zöldenergiát termeljen, mint amennyit az áruházaiban elfogyaszt. A cég az elmúlt évtizedben nagyjából 2,8 milliárd dollárt, átszámítva nagyjából 842,6 milliárd forintot fektetett a nap- és szélenergiai fejlesztésekbe. Napenergia-parkokat vásároltak, és bizonyos áruházakban és raktárakban a tetőre napelemeket telepítettek.

A vállalat további terve, hogy 2030-ra klímapozitívvá válnak, azaz nemcsak a saját szennyezésüket csökkentenék nullára, hanem a megtermelt energiával kereskednének is.

“Klímatudatosnak lenni nem jár plusz kiadással. Valójában egy okos üzleti lépés, a jövőben az erőforrások, minden fosszilis energiahordozó drága lesz" – mondta Jesper Brodin az IKEA-t tulajdonló cégcsoport igazgatója.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.