11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Magáncégeken keresztül török fegyvereket vesz Magyarország

2019.10.22. 14:53
A HVG úgy tudja, hogy Magyarország török páncélozott harci járműveket vásárol. Na nem közvetlenül, hanem "ismerős" közvetítőkön keresztül. Hiába, a fegyverkereskedelem nem véletlenül a világ egyik legjövedelmezőbb üzlete. A haszonhúzók ezúttal a dunaaszfaltos Szíjj László és Orbán Viktor miniszterelnök állandó focis barátjának, Adnan Polatnak az üzleti köre lehetnek.

Törökországból érkeznek katonai eszközök hamarosan Magyarországra - értesült a HVG 360. A lap szerint nem közvetlenül az állam lesz a vevő, hanem egy magyar közvetítő cég üti nyélbe az üzletet. A lap a HT Divison Zrt.-re fókuszál, amelynek a fő tevékenysége gépek, berendezések kereskedelme, és Szíjj László tiszakécskei építőipari vállalkozó fővárosi érdekeltsége.

A lap szerint a HT Division csak felerészben Szíjjé, a tulajdonostársa egy bizonyos Suat Gökhan Karakus. A török üzletember alapító ügyvezetője volt annak az AMX Nador House Hungary Kft.-nek, amelyben 2015–2016-ban a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, a BDPST is tulajdonos volt. Illetve régi üzlettársa Adnan Polat török üzletembernek, aki rendszeresen tekint meg meccseket Orbán Viktorral, és aki a DNN Solar nevű naperőműcéggel van a leginkább jelen Magyarországon.

A HT Division - értesült a HVG, most arra készül, hogy páncélozott harci járműveket vásároljon az egyik török gyártótól, a Nurol Makinától. A végső fázisában járó ügylet értéke mintegy 10,5 millió euró, vagyis nagyjából 3,5 milliárd forint.  • Hírek
  • Bankszámla