Rómában húzta le áldozatait egy kamu autókereskedő

2019.10.25. 11:40

Vádat emelt egy férfival szemben a Nagykőrösi Járási Ügyészség, aki magát autókereskedőnek kiadva 33 millió forintot csalt ki egy áldozatától Rómában - írja az ügyészség közleménye alapján a Hvg.hu.

A vádlott egy budapesti férfi, aki 2015 nyarán Rómába költözött. Az év októberében álnéven felhívott egy nagykőrösi férfit, közös ismerősökre hivatkozott, majd azzal kezdte el ámítani áldozatát, hogy kedvezményesen tud neki autókat szerezni Rómában. Sőt, még a szállást is kifizeti az olasz fővárosban. 

A sértett  és fia el is utaztak Rómába és találkoztak a vádlottal. Ott elmentek egy autószalonba, ahol több autót is kinéztek maguknak, amiket megvennének és Magyarországra szállíttatnak. A vádlott ekkor elkérte a férfiak iratait 55 ezer eurót, mondván, hogy elugrik a bankba elintézni a befizetést, aztán visszajön és elintézik a kocsik tulajdonosváltását. 

Viszont nyilván sosem látták viszont, az iratokat egy taxis hozta vissza a szállodába. 

A vádlott még párszor hívta a sértetteket, és ilyen-olyan indokokkal, váratlan bírságokra, megnövekedett költségekre és hasonlókra hivatkozva még kért tőlük pénzt. A sértett csak akkor jött rá, hogy átverték, amikor pár hónap múlva ismét elment Rómába, és az autószalonban meglátta a kocsikat, amiket elvileg megvett. A vádlottnak végül összesen 33 millió forintot fizetett ki. 

A vádlott ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, 2017 júniusában fogták el. A Nagykőrösi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására és vagyonelkobzásra tett indítványt a vádlottal szemben