Majdnem duplájáért költözik a PM a Várba

2019.10.25. 06:54

Hivatalos elszámolással nem szolgált sem a Miniszterelnökség, sem a Rogán Antal vezette Miniszterelnökségi Kabinetiroda, de nagyjából 30 milliárdba kerülhetett a kormányfő és szűkebb kabinetjének felköltözése a Várba – írta a Népszava. A lap szerint azonban a Pénzügyminisztérium (PM) áthelyezése még ennél is többe fog kerülni:

a tervezett 26 milliárd helyett a végösszeg 47,5 milliárd lesz.

Legalábbis a jelenlegi állás szerint. Eddig több mint 21 milliárd ment el a Varga Mihály vezette PM átköltöztetésére. „A Várban már két éve folyik a Mátyás-templom tőszomszédságában a volt királyi pénzügyminisztérium épületének renoválása, illetve visszaépítése az 1944-es állapotokra, hogy ott kapjon helyett a Pénzügyminisztérium egy része. A tárca létszáma ugyanis 1715 főre rúg, ám a régi-új épület mindössze 800-1000 főt lesz képes befogadni, igaz, 21. századi irodai színvonalon és a 19. századi eleganciát visszaállítva” – írta a lap. Csak a bontási munkálatok milliárdos tételt jelentenek, jövőre 18 milliárdot költhetnek a PM felújítandó épületére.

A tervek szerint a Belügyminisztérium is a Várba költözik, ami további, egyelőre nem pontosított összegű közpénz elköltésével jár majd.