Ipoly
17 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Egymilliárd műanyag csomagolást von ki a forgalomból a Tesco

2019.11.01. 11:29 Módosítva: 2019.11.01. 17:13

A vállalat legfrissebb tervében az szerepel, hogy a brit üzletekben kivonják a forgalomból a műanyag zacskókat, amiket papírzacskókkal helyettesítenek. Így 2020 végéig egymilliárd műanyag csomagolástól szabadulnak majd meg, írja a portfolio.hu

A Tesco már idén februárban bejelentette, hogy tovább csökkenti a környezetterhelő csomagolóanyagok használatát. Az áruházlánc célja, hogy a saját márkás termékei csomagolását 2025-re teljesen újrahasznosíthatóvá tegye, és a működése során általánosságban is csökkentse a csomagolóanyag-hulladékot.

A csomagolóanyagokkal kapcsolatban a Tesco továbbra is három fő területre összpontosít:

  •  2020 végére eltávolítja a nehezen újrahasznosítható anyagokat a saját márkás termékeinek csomagolásából. 
  • 2025-re 100%-ban újrahasznosíthatóvá vagy újrafelhasználhatóvá teszi a saját márkás termékeinek csomagolását. Együttműködést kezdeményez a többi kiskereskedővel, szállítóval, illetve a csomagoló- és a hulladék-feldolgozó ipar szereplőivel a lehető legtöbb műanyag csomagolóanyag újrahasznosításának és újrafelhasználásának érdekében.

A kiskereskedelmi lánc több mint 1500 beszállítójával közölte, hogy az egyik legfontosabb szempont abban, melyik árut veszik be a kínálatukba

A CSOMAGOLÁS LESZ. 

A Tesco fenntartja magának a jogot, hogy ne listázzon be olyan termékeket, amelyeknek a csomagolása nehezen újrahasznosítható.