Mészáros Lőrinc megvette a gödöllői tangazdaságot

2019.11.19. 12:04

Az adásvételi folyamat lezárásával hivatalosan is a Mészáros-csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt. kizárólagos tulajdonába került a több agrárérdekeltséget, köztük a több mint fél évszázados szakmai múltra visszatekintő Gödöllői Tangazdaság Zrt.-t is magában foglaló Kartali Vagyonkezelő Zrt. – közölte a Mészáros-csoport kommunikációs igazgatósága kedden az MTI-vel.

A tangazdaság az integrációval együtt több mint 4500 hektáros birtokon foglalkozik növénytermesztéssel Kartal és Hatvan térségében, amelyből 250 hektár a gyümölcsös. A tangazdasághoz tartozik az északkelet-magyarországi régió egyik legfontosabb kalászos vetőmagüzeme, amely a vetőmag-feldolgozáson túl ömlesztett- és készáruraktárakkal is rendelkezik, valamint saját vizsgálati laboratóriuma is van. 

A gyümölcsös ültetvények mellett itt van az ország legnagyobb, tradicionális érlelési és párlási technológiával is működő pálinkafőző üzeme, de a tangazdaságnak van 750 tehene és egy korszerű tejüzeme is.

A Talentis-csoporthoz 12 vállalat – a közvetett érdekeltségeket is beleértve megközelítőleg negyven gazdasági társaság – tartozik, a csoport éves árbevétele 22 milliárd forint volt, 2200 állandó és idénymunkást foglalkoztatnak. Mint arról korábban írtunk, a csoportot összefogó Talentis Group Zrt. értékét nemrég független szakértők 210 milliárd forintra becsülték, amelyből nagyjából 205 milliárd Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában van.   • Tippek
  • Lakáshitel