3 milliárdos munkát nyert el a paksi atomerőmű területén a Mészáros és Mészáros Kft.

2019.11.26. 14:52

A Mészáros és Mészáros Kft. víziközműveket fog átalakítani a paksi atomerőmű területén több mint 3 milliárd forint értékben – újságolja az Opus Global keddi közleményében. 

A tőzsde honlapján is megjelent hír szerint a társaság várhatóan november végén, december elején köt szerződést a tendert kiíró MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel. A Mészáros és Mészáros Kft. közel 35 kilométernyi szennyvíz, csapadékvíz, tűzivíz- és ivóvízvezetéket bont el a hozzájuk tartozó műtárgyakkal együtt. Az elbontandó közművezetékek egy része veszélyes hulladéknak minősülő azbesztcementből készült, ezeket elkülönítve, zárt konténerekben gyűjtik össze. A területen már meglévő épületek víziközművekkel való ellátása érdekében 3 kilométernyi új szennyvíz-, csapadékvíz-, ivóvíz-, locsolóvíz- és tűzivízvezetéket építenek. A 13 hónapig tartó munkálatok során átalakítják a talajvízszint ellenőrzésére szolgáló kúthálózatot is, hogy az ne akadályozza az új erőművi blokkok építését. A munka teljes költsége nettó 3,189 milliárd forint. 

Az atomerőmű területén csak olyan cégek végezhetnek ilyen munkákat, amelyek rendelkeznek az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. minősítésével, a Mészáros és Mészáros ezt már korábban megszerezte.