Piroska
-11 °C
-2 °C

A Tesco nem vonul ki Magyarországról, hosszú távra tervez

2019.12.09. 10:57

Hosszú távon terveznek Magyarországon, soha nem mondták, hogy a vállalat eladására készülnek – nyilatkozta a Matt Simister, a Tesco közép-európai vezérigazgatója a Pénzcentrumnak.

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés a gonosz multi szerepében lenni, azt felelte, hogy az „nagyon távol áll a valóságtól”. A kormánnyal sincsenek rossz kapcsolatban, jó az együttműködés, a Tesco az Orbán-kormány stratégiai partnere. Hozzátette, hogy 2009 óta 230 milliárd forint adót fizetettek, emellett az áfa és a munkaadói járulék összege 577 milliárd forintot tett ki ebben az időszakban.

A cégnek a munkaerőhiánnyal ugyanúgy meg kell küzdenie, mint másoknak, főleg a fővárosban, az autópályák mellett és azokban a városokban, ahol gyártóvállalatok vannak jelen, de a vezérigazgató bizakodó a jövőt illetően A teljes interjút itt lehet elolvasni.

A Tesco szeptemberben jelentette be, hogy kivonul Lengyelországból. A lengyel kivonulás azért volt érdekes a magyar üzletág szempontjából, mert a Csehországban és Szlovákiában működő két másik visegrádi piaccal együtt négyen alkotják a Tesco Europe közép-európai csoportot, amelyet az anyavállalatnál jól jövedelmező leányok társaságaként tartanak számon, kivéve a lengyelországi vonalat.