A foglalkoztatási terület is Palkovics László minisztériumához kerül

2019.12.13. 14:06 Módosítva: 2019.12.13. 14:12

Újabb fontos terület kerül át Palkovics László innovációs miniszterhez: a jövőben a foglalkoztatási és munkaügyi szektor irányítását is az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) végzi.

Mindez egy olyan pénzügyminisztériumi közlemény utolsó bekezdéséből derül ki, ami amúgy a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara TOP100 kiadványát értékelő rendezvényről szól, és amin Varga Mihály is részt vett. 

A közlemény szerint a foglalkoztatási és munkaügyi terület nem része a hagyományos pénzügypolitikának, ezért az a munkaügyi reformprogram lezárásával az ITM-hez kerül. Az erről szóló javaslatot a miniszter már a 2018. májusi kormányalakításkor megtette a miniszterelnöknek, aki a felvetést támogatta, olvasható a pénzügyi tárca közleményében. 

Mint korábban megírtuk, a 2018-ban innovációs és technológiai miniszterré kinevezett Palkovics László tárcája folyamatosan újabb és újabb területekkel bővül.  Korábban a szakképzés irányítása került át az Emberi Erőforrások Minisztériumátólaz ITM-hez, majd a teljes  felsőoktatás irányítása.