2,6 milliárd forintot oszt szét a japán milliárdos egy társadalmi kísérlet keretében

2020.01.08. 10:58 Módosítva: 2020.01.08. 11:22

9 millió dollárt áldoz egy saját maga által kitalált „társadalmi kísérletre” Maezava Juszaku japán milliárdos. A kísérlet lényege, hogy fejenként 1 millió jent (kb. 9 ezer dollárt) ad ezer Twitter-követőjének, akiket azok közül választ ki random módon, akik retweetelték egy január 1-ji posztját – írja a Reuters.

A divatiparból meggazdagodott Maezava tavaly év elején már bekerült a hírekbe Twitter-aktivitása kapcsán, mivel megdöntötte a  legtöbbször újraosztott poszt (retweet) világrekordját a közösségi platformon. Ezt a sikert is úgy érte el, hogy ugyanennyi pénz kisorsolását ígérte száz retweetelőnek. 

Maezava most már nem szimpla pénzosztásról, hanem komoly társadalmi kísérletről beszél, azt állítja, a kisorsolt szerencsések egy hosszú távú kutatás részei lesznek: azt vizsgálják majd, boldogabbá tette-e az életüket az ingyenpénz, ami kb. 2,6 millió forintnak felel meg, vagyis azért nem egy lottóötös szintű vagyon.

A divatmilliárdos egyébként a feltétel nélküli alapjövedelem elkötelezett híve, és a Twitter mellett (ahol 7 millió követője van) újabban a YouTube-on is aktív.  A nyugati világ akkor ismerte meg a nevét, amikor ő lett az amerikai űripari cég, a SpaceX 2023-as Hold-utazásának első várományosa. Arról nem beszéltek, hogy mennyit fizetne az útért, de a SpaceX alapító-vezérigazgatója, a szintén milliárdos Elon Musk szerint rengeteg pénzt ajánlott. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM

Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

JEGYVÁSÁRLÁS

Szerezze be
jegyét most!