Orbán bizalmasa vette meg a Hollóházi Porcelángyárat

2020.01.27. 13:21

Hétfőn állománygyűlés volt Hollóházán, ahol bemutatkozott a Hollóházi Porcelángyár Kft. új tulajdonosa, Várhegyi Attila, akit Orbán Viktor befolyásos háttérembereként ismernek – írja a Szabad Pécs

A korábbi kulturális államtitkár és Szolnok egykori polgármestere azután vonult ki a politikai élvonalból, hogy elítélték hűtlen kezelésért, de azóta is a miniszterelnök a legbelsőbb köréhez tartozik.

A Szabad Pécs úgy tudja, Várhegyi személyesen jelent meg a gyűlésen, ahol jövőbeli elképzeléseiről beszélt. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kikiáltási áron, 175 millióért adta el a hungarikumok gyűjteményébe sorolt üzemet, de azt, hogy kinek, akkor még nem árulták el.

A Szabad Pécs értesülesei szerint a közelmúltban megindult egyfajta kísérletezés az épületkerámia, azon belül is tetőcserép gyártásra vonatkozóan, hogy az új tulajdonos képbe került. Feltételezhetően a jövőben egyre többet gyártana a porcelángyár erre a piaci szegmensre.

A lap úgy tudja, hogy Várhegyin kívül mások is letették a több tízmillió forintos letétet, ami ahhoz kellett, hogy megvásárolják a híres üzemet. Ám végül mások nem tettek ajánlatot.   • Tippek
  • Betét