Szél Bernadett feljelentést tett, amiért a kormány megvette Mészáros Lőrinctől a veszteséges Mátrai Erőművet

2020.02.15. 13:12 Módosítva: 2020.02.15. 18:16

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt  tett feljelentést Szél Bernadett, a Mátrai Erőmű megvásárlása kapcsán. A független parlamenti képviselő szombati közleménye szerint

a kormány egy pénzügyileg kivéreztetett, veszteséges, azonnali tőkepótlásra szorult, jelentős környezetvédelmi kötelezettségekkel terhelt erőműroncsot vett meg Mészároséktól ismeretlen áron. A rendelkezésre álló információk szerint a vásárlás mellett hangoztatott kormányzati érvek egyike sem reális.

Szél szerint az állami felvásárlás nem szolgálja az ellátásbiztonságot, mivel az erőmű már tavaly is messze a teljes kapacitásától, mindössze 57 százalékon üzemelt, mióta a környezetvédelmi előírások veszteségessé tették a rengeteg üvegházhatású gáz kibocsátásával járó szénerőműveket.

A képviselő szerint a kormányzati elképzelések a munkahelyek védelmét sem garantálják, mert a vállalat már az idén is jelentős leépítésekre kényszerül, függetlenül attól, hogy ki a tulajdonos. A közleményében azt írja, hogy egy felelős kormány a dolgozók átképzésébe fektetne energiát.

A Mátrai Erőmű megvásárlásának hátterét itt mutattuk be részletesen:  • Tippek
  • Bankszámla