A Vodafone négy hónap fizetett szülői szabadságot ad a dolgozóknak nőnap alkalmából

2020.03.05. 14:00

A nők és a férfiak közötti esélyegyenlőség szempontjából fontos, hogy mindkét szülő részt vegyen a gyereknevelésben. A Vodafone ezért nőnap alkalmából bejelentette új programját: 16 hetes fizetett szabadságot biztosít a szülői szabadságot igénybe vevő fél partnere számára is.

Ha az anya veszi igénybe a szülési szabadságot, akkor az apa részére, ha az apa veszi igénybe a szülési szabadságot, akkor az anya részére – írja a Vodafone sajtóközleményében.

A nyáron induló program célja, hogy mindketten otthon lehessenek a gyerek születése után. A többletkedvezményt akár örökbefogadó szülők is igénybe vehetik. 

A 16 hét, 100 százalékosan fizetett szabadságon felül a szülési szabadságon lévő alkalmazottak juttatását kiegészíti a gyermekgondozási támogatás és a szülési szabadság előtti munkabér különbözetével. A program célja, hogy senkinek se kelljen lemondania az együtt töltött időről a gyermek születését követő érzékeny időszakban.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta, a vállalat is felismerte azt a problémát, amelyre az elmúlt évek kutatásai felhívják a figyelmet: míg a nők a karrierjükben érezhetik úgy, hogy nem tudják igazán megmutatni, mire képesek, addig a férfiak ugyanezt élhetik át, amikor bővül a család.

Négygyermekes anyukaként és vállalatvezetőként pontosan tudom, milyen sok múlik azon, ha egy munkahely támogatóan áll a családalapításhoz, és nem várja el, hogy az ember kompromisszumot kössön a szakmai fejlődése és a magánélete között. Mi a Vodafone-nál hiszünk abban, hogy mindenkit azonos lehetőségek illetnek meg

– mondta a vállalatvezető.