Tömeges elbocsátás a reptéri kiszolgáló cégnél, az állami Malév GH-nál

2020.03.21. 18:23

Lapunkhoz eljutott olyan információ, miszerint elbocsátották a több mint 400 fős Malév Ground Handling Kft. dolgozóinak többségét. Megkerestük a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren aktív, állami tulajdonú földi kiszolgáló vállalatot, és a vezérigazgató megerősítette a tömeges elbocsátásról szóló információt, de közlése szerint nem a dolgozók többségét, hanem a 15 százalékát érintette a leépítés.

Sápi Tamás azt írta, hogy elsősorban a társaságnál dolgozó próbaidős és kölcsönzött munkaerőt, valamint a diákokat küldték el.

"A koronavírus-járvány okozta helyzet miatt a jelenleg 430 főt foglalkoztató Malév GH Zrt. a működés fenntartása érdekében azonnali intézkedéseket hozott. A légitársaságok által indított járatok számának drasztikus visszaesése miatt a kényszerű intézkedések között szerepel a létszámcsökkentés is, melynek keretében elsődlegesen a társaságnál dolgozó kölcsönzött, diák és próbaidős munkatársaktól vált meg a társaság. A Malév GH a kiszolgálási tevékenységben érintett dolgozók jelentős részét 2020. április 1-től mentesíti a munkavégzési kötelezettség alól” – írta a vezérigazgató.

Az állami Malév GH a legutóbbi, 2018-as beszámolója alapján 108 milliós veszteséggel zárt.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!