Nagyon megfizeti az Amazon azt, aki most gürizik neki

K EPA20171124171
2020.03.23. 10:30
Rendkívüli intézkedéseket vezet be az Amazon. A webkereskedő szolgáltatására nagyon megnőtt az igény, a társaság ezt igyekszik is kielégíteni, igaz, Olaszországban és Franciaországban azért óvatos.

Dupla túlórapénzt fizet az Amazon, a világ legnagyobb webkereskedője annak, aki a felfokozott kereslet idején túlórát vállal – írja a Verge. Korábban a cég azt jelentette be, hogy 100 ezer embert szeretne felvenni, mert a koronavírus-járvány idején az a keresleti szint állandósult, ami máskor csak  a karácsony előtti napokban szokott jelentkezni. 

Mint az amerikai tőzsdei szaklapok, így a Fool.com írják, az Amazon – például a Netflixhez hasonlóan – azon megacégek közé tartozik, amelyek szolgáltatását a globális karantén csak fellendítette, hiszen a cég áruszállítása segít a „social distancing”-ben, vagyis a társadalmi érintkezések mérséklésében.

Ugyanakkor a cég is óvatos, legalábbis Olaszországban és Franciaországban korlátozta az árukiszállítást, ezekben az országokban jelenleg csak élelmiszer- és higiéniai cikkek kiszállítását vállalja a cég, és ami nem létszükséglet, annak elhalasztását kéri a társaság.

Az Amazon a harmadik legértékesebb amerikai cég, mint a Finviz.com táblázata mutatja, a jelenlegi áresés után ezermilliárd dollárnál többet csak az Apple és a Microsoft ér, az Amazon kapitalizációja nagyjából 900 milliárd dollár.

(Borítókép: Becsomagolásra és szállítmányozásra váró árucikkek az Amazon  elosztóközpontjában Madridban. Fotó: MTI/EPA/Emilio Naranjo)