A Budapest Airport vezetősége a fizetése egy részét a reptéri dolgozóknak adja

2020.04.03. 15:32 Módosítva: 2020.04.03. 15:33

A koronavírus járvány világszerte drasztikus hatást gyakorol a légiközlekedési szektor szereplőire. A kontinens légiközlekedési kapacitásainak 90%-át is átmenetileg elveszítheti, az európai repülőterek 14 milliárd eurós bevételkieséssel számolnak.

A Budapest Airport közleménye alapján a repülőtér március végére utasforgalmának 98%-át elvesztette, a korábbi napi 150-200 járat helyett jelenleg napi 20 üzemel, amelyből csak néhány utasszállító.

2019. március 31-én napi 45 700 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ez a szám 2020 márciusának végén 520 fő volt.

A Budapest Airport kezdeményezésére egyébként létrejön a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány, melynek célja azon jelenlegi vagy volt munkavállalók támogatása, akiknek a koronavírus-járvány okozta egészségügyi és gazdasági helyzetben veszélybe kerül a szociális biztonsága, fizikai vagy mentális egészsége. Az alapítvány munkáját – tetszés szerinti vagyoni hozzájárulással – bárki támogathatja.

A repteret üzemeltető cég vezetősége döntött arról is, hogy elsőként szeretné személyesen is anyagilag támogatni az alapítvány munkáját. Ezért

a BUD csoport minden felsővezetője felajánlotta áprilisi jövedelmének nagy részét

az alapítvány, és így közvetve azon kollégák számára, akik a koronavírus-járvány miatt anyagi, szociális, vagy egészségügyi segítségre szorulnak. A felajánlott összeg nagyjából 60 ezer euró.

A támogatásra a BUD csoport jelenlegi és volt munkavállalói pályázhatnak, a juttatások odaítéléséről pedig szociális szempontokat figyelembe véve dönt a Budapest Airport vezetőiből álló kuratórium.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!