24.hu: Kárász Róbert saját cégébe is jutott a csellengőkért kapott alapítványi közpénzből

2020.04.22. 07:57

A 24.hu cikke állítja, hogy Kárász Róbert ATV-s műsorvezető saját cégébe is csorgatott az eltűnt gyerekek miatt létrehozott alapítványával nyert állami támogatásból.

A lap szerint 2017 második felétől az Eltűnt Gyermekek Felkutatásáért Alapítvány koordinálta az eltűnt gyerekek megtalálásáért dolgozó Ezer Lámpás-projektet, amire a Magyar Nemzeti Banktól több tízmilliós közpénzt is kaptak az elmúlt években (2018-ban harminc, 2017-ben 9,5 milliós támogatást).

A 24.hu elkérte a Magyar Nemzeti Banktól közérdekű adatigényléssel az adatokat, hogy Kárász alapítványa pontosan mire költötte a támogatást, és a megszerzett dokumentumok alapján a lap újságírója azt látta, hogy

az alapítvány több megbízást is adott Kárász magáncégének, a GAP Médiának, amely így a csellengőügyből újra bevételhez jutott. A 24.hu cikke szerint a dokumentumok alapján kb. kétmillió forintról van szó, amit elsősorban technikai eszközökre költöttek.

 Ezeken kívül még egy további Kárászhoz köthető szervezet kapott megbízást a Magyar Nemzeti Banktól érkező közpénzből: a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány 300 ezer forintos megbízást kapott.