Nagyarányú leépítések lesznek Mészáros Lőrinc szállodáiban

2020.04.28. 17:36 Módosítva: 2020.04.28. 18:46

Csoportos létszámleépítést  jelentett be a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. tulajdonába tartozó Hunguest Hotels szállodalánc, írja a Portfolio. A leépítésre azért kerül sor, mivel a járványra való tekintettel előrébb hozták a szállodák tervezett felújítását, a munkálatok azonban akár két évig is eltarthatnak.

Azok a Hunguest Hotels szállodák, amelyek nem kerülnek átépítésre, a jelenlegi tervek szerint a nyár közepén nyitnak újra, de ez még változhat a járványhelyzet függvényében. Az átépítésre kerülő egységek a vezetőség reményei szerint a munkálatok végeztével ismét sok szakképzett embernek adnak majd munkát. 

A Portfolio értesülései szerint

a leépítés a dolgozók több mint 50 százalékát érintheti.

Még március végén írtunk róla, hogy az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels szállodák a koronavírus-járvány következményeként ideiglenesen bezárnak.

Akkor azt nyilatkozták, hogy a szállodalánc igazgatósága nem döntött elbocsátásokról, és folyamatosan figyelemmel kísérik a vonatkozó kormánydöntéseket, és tájékoztatják munkavállalóikat az őket érintő lépésekről. De már akkor tudni lehetett, hogy az üzemeltetés szüneteltetése miatt valamennyi hotel esetében előrehozzák az éves karbantartásokat, a szállodalánc tagjainál tervezett felújítást pedig szintén korábbi időpontokra ütemezik át.