Az Airbnb kirúgja a dolgozói negyedét

2020.05.06. 21:08

A koronavírus-járvány miatt leálló turizmus egyik nagy elszenvedője az Airbnb, ami bejelentette, hogy megválik a dolgozói nagyjából negyedétől.

A cég vezérigazgatója és alapítója, Brian Chesky azt írta a dolgozóknak, hogy a cég idei tervezett bevételei nagyjából a tavalyi bevételek felére estek vissza, és ugyan 2 milliárd dollár értékben sikerült tőkét bevonniuk a cégbe, a járvány előrehaladtával be kellett látniuk, hogy komolyabb megszorításokra lesz szükség.

„Ezek a lépések ugyan szükségesek voltak, de az is nyilvánvalóvá vált, hogy továbbiakra van szükség, amikor két nagyon kemény igazsággal szembenéztünk:

  1. Nem tudjuk, mikortól lehet újra utazni.
  2. Nem tudjuk, hogy miként változik meg az utazás, amikor visszatér.

Tudjuk, hogy az Airbnb ki fog lábalni ebből a válságból, de a változások nem átmenetiek vagy rövid életűek lesznek. Ezért alapvetően kell megváltoztatnunk az Airbnb-t azzal, hogy csökkentjük a dolgozóink számát, és átalakítjuk az üzleti stratégiánkat. A nagyjából 7500 munkavállalónk közül közel 1900-nak kell majd távoznia a cégtől, ami nagyjából a dolgozók 25 százalékát jelenti" - írta a vezérigazgató.

Azt is bejelentette, hogy leállítanak minden korábban elindított bővülési projektet.