Németországban kétharmadával estek a VW eladásai, és ez még jónak számít

2020.05.11. 12:38

Kétharmadával csökkentek áprilisban a Volkswagen konszernnél a Volkswagen eladásai Németországban, kisebb mértékben, mint a többi európai piacon – tájékoztatta hétfőn telefonkonferencián a médiát Jürgen Stackmann a VW értékesítési igazgatója.

Az MTI beszámolója szerint a VW eladásai Németországban 67 százalékkal estek vissza áprilisban az egy évvel korábbihoz képest, Európában pedig 83 százalékkal. A koronavírus-járványban legsúlyosabban érintett piacokon, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban gyakorlatilag leálltak az értékesítések.

Az Egyesült Államokban 35 százalékkal kevesebb VW autót értékesített áprilisban a konszern, mint egy évvel korábban. Kínában viszont az előző hónapok nagy visszaesését követően mindössze 2,5 százalékkal kevesebb VW autó kelt el, mint tavaly áprilisban. „Májusban Kínában már el fogjuk érni a tavalyi eladásokat” – jelentette ki Stackmann.

Az európai értékesítések felfuttatásának támogatására a Volkswagen konszern „magas két számjegyű milliós” összeget különít el az ügyfelek számára kedvező lízing- és hitelkondíciók finanszírozására – közölte a tájékoztatón a VW márka értékesítési igazgatója. Bejelentette azt is, hogy törlesztési biztosítást is kínálnak majd a vásárlóknak a munkahely elvesztése esetére.