Zoltán
21 °C
36 °C

A Nébihtől is behúz 4 milliárdot a 4iG

2020.05.25. 19:28 Módosítva: 2020.05.25. 22:42

Újra hatalmasat kaszál közpénzből a 4iG, most a Nébihnek fejleszthetnek majd szoftvereket 3,7 milliárd forint plusz áfáért, jelentette be a tőzsdei cég a tőzsde honlapján

Ezt nem közvetlenül a Nébihtől nyerték meg, hanem a központosított közberzésen futott keresztül, csak úgy néz ki, mintha nem rakták volna ezt fel a KEF honlapjára. Egészen pontosan az Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft. által „A NÉBIH szakrendszereinek szoftverfejlesztési és alkalmazás támogatási feladatai” címmel futott a közbeszerzés. 

A Jászai Gellért-féle, közbeszerzéseken mostanában gyakran jól szereplő 4iG 2019-ben 41,13 milliárd forint konszolidált árbevételt és közel 2,83 milliárd forint adózott eredményt ért el a nemzetközi beszámolási standardok (IFRS) szerint, az előző évhez képest

A CSOPORT ÁRBEVÉTELE CSAKNEM HÁROMSZOROSÁRA NÖVEKEDETT, NYERESÉGE PEDIG HUSZONNYOLCSZOROSÁRA UGROTT.

A cégcsoport egy év alatt 60 százalékkal növelte a foglalkoztatottak létszámát, 2019 végén csaknem 600-an dolgoztak a részvénytársaságnál és leányvállalatainál. 

A 4iG csillaga akkor kezdett felívelni, amikor a cégben komoly tulajdonosként

megjelent Mészáros Lőrinc,

aki viszont a cég irányítását hamar egyik legfontosabb bizalmi emberének, a Mészáros-cégbirodalom korábbi irányítójának, Jászai Gellértnek adta át. A 4iG hirtelen elkezdte egyre-másra nyerni az állami megbízásokat, a részvényárfolyama pedig kilőtt. A cég következő nagy lépése az volt, hogy bejelentette, megállapodott a Magyar Telekommal a T-Systems megvásárlásáról, bár tavaly év végén kiderült, hogy ez az üzlet mégsem fog megvalósulni.