Apollónia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

A vécében próbáltak elbújni a vietnámi cigarettacsempészek a NAV-osok elől

2020.05.29. 12:51 Módosítva: 2020.05.29. 12:55

A NAV munkatársai több mint 30 ezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le a közelmúltban egy büntetett előéletű vietnámi állampolgárokból álló csoporttól, derül ki az adóhatóság Facebook-bejegyzéséből. 

A költségvetésnek csaknem 50 milliós kárt okozó orgazdák a mellékhelyiségben próbáltak elbújni a pénzügyőrök elől.

A NAV bevetési egysége egy három főből álló vietnámi csoportot ellenőrzött egy budapesti telephelyen, ahol épp egy szállítmányt pakoltak ki gépkocsijukból. A dobozokból összesen 459 karton, különféle márkájú, zárjegy nélküli cigaretta került elő. A pénzügyőrök a helyszínen további két vietnámi állampolgárt is igazoltattak, akik az intézkedés elől a raktár mellékhelyiségében próbáltak elrejtőzni. A bujkáló bűnözőknél talált kulcsok egy másik, hatalmas raktárépületet nyitottak, ahol az adóhatóság emberei további 2 616 karton csempészcigire bukkantak.

A kutatásokon talált, összesen 30 750 doboz cigit, és az annak szállítására használt gépjárművet a NAV nyomozói lefoglalták.

Az egyik elkövetőről kiderült, hogy jelenleg is gyanúsított egy hasonló ügyben, két társát pedig korábban csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt már elítéltek. A nyomozók az öt férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bíróság elé állították. A gyanúsítottak jelenleg letartóztatásban vannak, akár 5 évet is ülhetnek. A költségvetésnek okozott kár 46 millió forint.