A légkondi 42%-kal növeli az áramszámlát

2020.06.06. 22:11

Az talán nem újdonság senkinek, hogy a légkondi zabálja az áramot, de egy új kutatásból az is kiderül, hogy mennyire. Sőt, hogy sokkal jobban, mint azt korábbi kutatások alapján becsülték.

Az Economic Modelling lapban a Ca' Foscari egyetem kutatói publikáltak egy tanulmányt, ami szerint azokban a háztartásokban, ahol van légkondi, 42%-kal magasabb az áramszámla, mint azokban, amelyikekben nincs. Korábbi kutatások mindössze 11%-os áramszámla-különbséget becsültek, írja az európai tudományos híreket gyűjtő EurekAlert.

Az új tanulmány szerzői nyolc országban (Ausztrália, Kanada, Franciaország, Japán, Hollandia, Spanyolország, Svédország és Svájc) 3615 háztartás költéseinek adatait elemezve jutottak arra, hogy 42%-kal többet költ, akinek van légkondija, mint akinek nincs.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.