Hedvig
6 °C
15 °C

Magyar cégek külföldi gyárépítését támogatja a kormány

2020.07.21. 11:52 Módosítva: 2020.07.21. 13:47

Újabb támogatási program indul az exportáló magyar vállalatoknak – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden Facebook-oldalán. A miniszter az oldalán közölt, egy repülőgépen fölvett videójában azt mondta, a világjárvány nyomán új világgazdasági rendszer és verseny jön létre, amely komoly lehetőséget tartogat az olyan országoknak, mint Magyarország, amelynek gazdaság teljesítményét alapvetően meghatározza az export.

A légtérből jelentjük: újabb támogatási program indul az exportáló magyar vállalatoknak. Jelentkezés 👉🏻 HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

Posted by Szijjártó Péter on Tuesday, July 21, 2020

A magyar vállalatok egyre növekedő részesedésre tesznek szert a magyar exportból – közölte, hozzátéve: ha ez nem így lenne, akkor nem Magyarország adná a 34. legnagyobb exportteljesítményt a világon, azzal együtt, hogy lakosságszám tekintetében csak a 92.

Az újabb támogatási program olyan magyar vállalatok számára lesz elérhető, amelyek már komoly teljesítménnyel, eredményekkel jelen vannak távoli országok exportpiacain, annak érdekében, hogy fizikai jelenlétet is létrehozhassanak. Gyártási tevékenységet hozzanak létre, vagy a gyártási tevékenységük egy részét az adott ország piacán hajthassák végre, annak érdekében, hogy exportteljesítményük még tovább növekedjen.

erre a programra 23 milliárd forintot szánnak.

Augusztus 24-étől lehet benyújtani a pályázatokat, de a regisztráció lehetősége már kedden megnyílik. Az egy vállalat által megszerezhető legnagyobb támogatás 3 milliárd forint.

Szijjártó elismerte, jogosan merülhet fel a kérdés, miért támogatják azt, hogy ezek a vállalatok külföldön hozzanak létre beruházásokat. Azért, mert ezek a beruházások növelik az adott vállalat exportteljesítményét, ezáltal Magyarországon is létrehoznak újabb munkahelyeket. A vállalat magyarországi teljesítményét is erősítik a külpiaci sikerek.