Jeromos
9 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

15 ezer nagycsalád kapott eddig állami támogatást hétüléses autóra

2020.08.05. 12:35

Több mint 15 ezer nagycsaládos kapott eddig állami támogatást új, hétüléses autóra. A program tavalyi indulása óta eltelt bő egy év alatt az állam összesen 35 milliárd forint támogatást nyújtott három - vagy többgyermekes családoknak az autók beszerzéséhez, írja a Portfolio.

A nagycsaládosok összesen közel 28 ezer kérelmet adtak be, és több mint 15 ezer új, hétüléses autót már át is vettek, mintegy négyezer esetben lízingszerződéssel jutottak hozzá a kocsihoz. Az érintett nagycsaládosok több mint 11 milliárd forint lízingfinanszírozást vettek igénybe a vásárláshoz, autónként átlagosan közel 3 millió forintot. 

2020 első felében 8 ezer darab új hétüléses autót adtak el, ez tizenkétszerese az egy évvel korábbinak, amikor még nem működött az autóvásárlási program. A legnépszerűbb hétüléses autók a

  • Dacia Lodgy,
  • az Opel Combo,
  • a Peugeot Rifter,
  • a VW Touran, és
  • a Skoda Kodiaq.

Állami támogatással a három vagy több gyermeket nevelő családok új, legalább hétüléses autó vásárlásához maximum 2,5 millió forintos - legfeljebb az autó árának 50 százalékát elérő - támogatást kérhetnek.