Gyárat épít az Egyesült Arab Emírségekben a Tungsram

2020.09.08. 16:15

A Tungsram leányvállalatot hoz létre Abu-Dzabiban, és egy gyárat épít négymillió dollár értékben, amihez a magyar kormány is pénzügyi támogatást ad – közölte Szijjártó Péter, miután Abu-Dzabiban tárgyalt.

A külgazdasági miniszter hozzáfűzte: a Tungsram már több megrendelést kapott a közvilágítási rendszerek modernizálására több várostól az Egyesült Arab Emírségekben. Azt várják, hogy ha ez a gyár megvalósul, újabb városok fogják használni a cég termékeit a saját közvilágításuk modernizálásához.

Megállapodtak egy közös üzleti tanács létrehozásáról is. Az Eximbank 725 millió dolláros hitelkeretet ad a magyar és az egyesült arab emírségi cégek közös projektjeihez.

Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy a Mol egy egyedülálló technológiával szeretne megjelenni az emírségek energiapiacán. Erre van igény, mert az olajmezők kitermelési hatékonyságát növelni szeretnék, emellett pedig a közelmúltban a világ negyedik legnagyobb összefüggő gázmezőjét fedezték fel az Egyesült Arab Emírségek területén, ahol hamarosan megindulhat a kitermelés.